Dacă până ieri dimineaţa se ştia că Jiul se va prezenta cu o echipă de juniori la meciul din prima etapă a returului cu FC Bihor, la amiază gruparea din Valea Jiului a primit lovitura de graţie din partea Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Forul federal a refuzat să mai programeze echipa petroşeneană din cauza unei datorii de 46.000 de euro către jucătorii Mircea Gheorghe (22.000 de euro), Ciprian Răduţoiu (10.000 de euro) şi Alin Ilin (14.000 de euro). Jiul mai are datorii de aproape 100.000 de euro şi faţă de alţi (foşti) jucători, fiind în imposibilitatea de a le achita! "Ne pare rău, dar aceasta este situaţia. Nu ne putem prezenta la primul meci de sâmbătă cu FC Bihor. Nu avem de unde să plătim această sumă la cei trei jucători", a spus unul dintre oficialii Jiului. Mai mult ca sigur, gruparea orădeană va câştiga la "masa verde" partida de la Petroşani.

"Concurenţă serioasă pe toate posturile"
Aşadar, debutul FC Bihorului în sezonul de primăvară se amână cu o săptămână, prima partidă oficială fiind cea de pe 6 martie, cu UTA, de la Oradea. Antrenorul Dan Dobai anticipează un retur disputat, chiar dacă unele echipe (Jiul, FC Baia Mare, Drobeta Turnu Severin) se confruntă cu mari probleme financiare. "În orice situaţie, pentru noi va fi un retur greu. Să nu uităm că suntem o echipă de pe loc retrogradabil (14) şi că fiecare meci are doza de importanţă în acest retur", este de părere Dobai, care aşteaptă ca echipa să confirme în campionat prestaţiile din meciurile de pregătire. "Avem un lot echilibrat, cu o concurenţă serioasă pe toate posturile. Consider că s-au pus bazele unor lucruri sănătoase. Jucătorii s-au pregătit foarte bine şi fiecăruia îi va veni rândul să joace.Totul e să preia ritmul campionatului, în care apare presiunea generată de miză, adversar, public şi alţi factori. Aşteptăm confirmarea lucrurilor arătate în amicale şi la antrenamente în meciurile oficiale", a comentat antrenorul principal.

Bundea, noul căpitan
Odată cu noua conducere tehnică, s-a schimbat şi căpitanul de echipă. Dacă în tur, banderola a fost purtată de Florin Ţîrca, în retur ea va sta pe braţul lui Zeno Bundea (32 de ani). "A fost decizia mea. Experienţa, personalitatea, caracterul şi valoarea îl recomandă pentru această postură. Al doilea căpitan este Muscă, iar al treilea Ţîrca", susţine Dan Dobai.
Ultimul venit la FC Bihor este Cristi Luca (37), atacant în care antrenorul principal îşi pune mari speranţe pentru retur. "Cand va avea ocazia să joace va aduce un plus de valoare şi maturitate echipei", consideră antrenorul principal. Luca a semnat un contract până la finalul acestui campionat şi va avea un salariu lunar de 800 de euro. "54% din salariul lui Luca va fi suportat de un sponsor. Poate vom reuşi să mai găsim pe cineva să-i asigure şi restul banilor", a spus preşedintele Ioan Lucian.

Lotul FC Bihor pentru retur
Portari: Fildan, Bonta (Bihorul Beiuş)
Fundaşi: Ţârcă, Letan, Miheş, Muscă, Pocian (Minerul Lupeni), Tânc, Petrache (Liberty), S. Tegzeş (Bioland Paleu), A. Achim, Molnar
Mijlocaşi: Balla, F. Pop, Chiş, Danci, Coroian, Sorian (toţi patru de la Liberty), Iambor (Bioland Paleu), Bundea, Filip, Novak, Floruţ
Atacanţi: Lukacs, Cr. Luca (FCM Târgu Mureş), Benţe (Silvania Şimleu), Elek (Petrolul Ploieşti), Ardelean, Lobonţ, Sanda.
* Novak, Floruţ, Lobonţ şi Sanda sunt în perioada de recuperare după accidentări şi nu vor putea evolua în perioada imediat următoare.